Včelí med je považován za skvělou a zdravou potravinu, ale... Asi takhle - je rozhodně chuťově dobrý, člověk ho má rád. Nicméně z hlediska každodenní výživy - jako že si pravidelně dáte větší množství medu kvůli vitaminům a minerálům - tak to moc dobrý nápad není. V medu se vyskytuje dost velké množství jednoduchých sacharidů (glukóza a fruktóza), žádná vláknina, průměrný glykemický index je kolem 60.
Vitaminy a minerály se sice v medu vyskytují, ale v naprostém minimu. Schválně jsem udělal srovnání medu s lesním ovocem, kde jsou ty hodnoty úplně někde jinde. Tedy stran běžného stravování je vhodné med považovat za typ sladidla, případně za potravinou obdobnou zákusku. Pokud se med k něčemu nesporně hodí, tak je to součást léčby infekcí, protože obsahuje různé antibakteriální a protiplísňové sloučeniny.